wegwijzer

Wegwijzer

Wat doen wij?

Wij gaan op zoek naar antwoorden op je vragen. We bekijken of we je vraag zelf kunnen oplossen of brengen je in contact met de gepaste dienst of organisatie. Zie je door het bos de bomen niet meer? Wij leggen je in mensentaal alle rechten, plichten en procedures uit die horen bij de sector voor personen met een handicap.

Bekijk hieronder onze webinar. Zo kom je te weten wat Wegwijzer voor jou kan betekenen.

Ondersteuning in je dagelijks leven

  • We zoeken samen met jou uit op welke budgetten, hulpmiddelen, voordelen of tegemoetkomingen je recht hebt.
  • We begeleiden je ook bij het zoeken naar gepaste ondersteuning, of je nu al een budget hebt of niet. We kunnen je onder andere ondersteunen bij: het aanvragen van een parkeerkaart en het inschakelen van hulp aan huis en vrijwilligers.
  • Ook bij problemen en vragen rond wonen en werken helpen we je graag verder.

Vrije tijd

Dito biedt een uitgebreid vrijetijdsaanbod aan. Zo willen we garanderen dat je een boeiend sociaal leven kan uitbouwen ondanks je beperking. We zoeken samen activiteiten in je buurt die bij jouw interesses aansluiten

Hoe begeleiden we jou?

Individuele begeleiding

Je kan ons altijd individueel contacteren met vragen rond je handicap.

Groepssessies

We organiseren geregeld infosessies in groep. Contacteer je lokale Wegwijzer voor meer info.

  • Infosessies

Op regelmatige tijdstippen bieden we infosessies aan op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Deze infosessies kunnen onder meer gaan over de persoonsvolgende financiering.

  • Op weg-groepen

Heb je nood aan zorg en ondersteuning? Hoe kan je dit concreet organiseren? Via welke diensten en hoe vaak? Hierover nadenken en deze vragen beantwoorden is niet altijd makkelijk. Wij helpen je ‘op weg’ bij dit proces. In kleine groepen gaan we samen aan de slag, zo kan je ook van elkaar bijleren. Het kan bovendien een voorbereidend traject zijn op de aanvraag van een persoonsvolgend budget.

Spel over Persoonsvolgende Financiering

We hebben een spel ontwikkeld dat scholen en andere organisaties kunnen aanvragen. Via dit spel wordt de persoonsvolgende financiering (PVF) op een laagdrempelige manier uitgelegd.

Word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01