op weg traject

226

Je bent misschien al een tijdje op zoek naar (meer) hulp maar ziet door het bos de bomen niet meer. Of je kent je opties aan hulp wel, maar hoe regel je dat nu allemaal concreet en hoe organiseer je je hulp (beter)? In dit traject doet Dito dit samen met jou.

Hoe ziet het Op Weg traject er uit?

Fase 1: de voorbereiding

Elke handicap is anders. Elke situatie rondom die handicap is verschillend.

Om een goed zicht te krijgen op de hulp die je nu al hebt en de hulp die nog ontbreekt, brengen wij samen met jou je huidige situatie eerst grondig in kaart. Dit doe je, onder begeleiding van een Dito-medewerker, in je eigen thuisomgeving en op je eigen tempo.   

Fase 2: individueel gesprek 

In deze fase gaat de Dito-medewerker met je voorbereiding aan de slag. Wij zoeken uit welke mogelijkheden wij jou aan kunnen bieden. Tijdens een persoonlijk gesprek overlopen wij in detail welke opties wij voor jou hebben uitgedacht. Ook maken we meteen een actieplan op om concreet            aan de slag te gaan: wat doe je zelf, waarin ondersteunt Dito jou of waarmee kan een andere partner helpen?

Fase 3: volg een infosessie of workshop

Heb je na het gesprek vragen rond de mogelijkheden aan hulp? Wil je eerst weten wat Rechtstreeks toegankelijke hulp is, alvorens je ervoor aan te melden? Vraag je je af hoe je een vrijwilliger inschakelt en waar je die vindt? Dan kan je deelnemen aan de infosessies rond verschillende thema’s.

De workshops zijn het praktische vervolg op de infosessies. In de workshops leer je concreet hoe je nu echt aan de slag gaat. Je beschikt na de infosessies over al de informatie (de ‘theorie’). Tijdens de workshops ga je nog een stapje verder. Je leert een kennismakingsgesprek voorbereiden en een geschikte aanbieder Rechtstreeks toegankelijke hulp opzoeken. Je leert je eigen dossier bekijken in My handicap. Je leert hulp plannen en op elkaar afstemmen in de workshop ‘Hulp leren organiseren’ en nog veel meer.

Meld je nu aan

Meer info?

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven