integratietegemoetkoming

Hoeveel bedraagt de integratietegemoetkoming?

Het bedrag dat je ontvangt, hangt af van verschillende zaken zoals jouw belastbaar inkomen en de categorie waartoe jij behoort.

De Integratietegemoetkoming wordt regelmatig geïndexeerd. Controleer zeker en vast de website van de Federale Overheidsdienst voor de meest accurate en correcte informatie rond maximumbedragen.

 

Hoe vraag je een integratietegemoetkoming aan?

Je kan zelf jouw aanvraag indienen via het digitale loket MyHandicap.

Klik op het tabblad ‘Mijn dossier’. Je krijgt er een overzicht van de tegemoetkomingen die je kan aanvragen. Klik daarna op ‘Tegemoetkomingen aanvragen en Handicap vaststellen’. Het neemt ongeveer een kwartier tijd in beslag om alle vragen te beantwoorden die nodig zijn vooraleer je jouw aanvraag kan  indienen.

Van zodra jouw vragenlijst ingevuld is, kan het dossier opgestart worden. Het is dus niet meer nodig om formulieren op te sturen met de post of om bijkomende info te bezorgen.

Om in te loggen op ‘MyHandicap’ heb je een eID en een kaartlezer nodig.

 

Hulp nodig bij je aanvraag?

Neem gerust contact op met de sociale dienst van je ziekenfonds. De medewerkers van de Dienst Maatschappelijk Werk (DMW) zijn perfect op de hoogte van de aanvraagprocedure en helpen je met plezier verder.

Contacteer gerust de dienst via het contactformulier op de website van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven