infosessies

Infosessie

Infosessie tegemoetkomingen en voordelen voor personen met een handicap

Voor velen is het niet eenvoudig een weg te vinden doorheen de verschillende mogelijkheden en tegemoetkomingen. Daarom organiseert Dito een gratis infosessies in samenwerking met de Zorgkas.

Thema’s zoals zorgbudget, Vlaamse Sociale Bescherming, persoonvolgende financiering en andere hulpmiddelen komen aan bod.

Infosessies gaan door op 21 maart in Kortrijk, 9 mei in Brugge en 3 oktober in Menen. Er is ook een webinar op 9 november. Klik op de datum voor meer info en inschrijven.

Infosessie Rechtstreeks Toegankelijke Hulp

Wil je jouw leven in eigen handen nemen en heb je nood aan extra ondersteuning? Ontdek hoe Rechtstreeks Toegankelijke Hulp je een extra zetje kan geven.

RTH is handicap-specifieke ondersteuning voor wie af en toe hulp nodig heeft in de vorm van begeleiding, dagopvang of kortverblijf. Heb je geen recht op een persoonsvolgend budget of sta je op de wachtlijst, heb je een handicap, ben je jonger dan 65 jaar en woon je in Vlaanderen of Brussel? Schrijf je snel in voor een van de infosessies en maak kennis met alle mogelijkheden die RTH te bieden heeft en hoe je er praktische gebruik van kan maken.

De infosessie gaat door op woensdag 25 mei 2022 in Antwerpen. Er is ook een webinar op dinsdag 3 februari 2022. Klik op de datum voor meer info en inschrijven.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01