infosessies

Info

Infosessie tegemoetkomingen en voordelen voor personen met een handicap

Voor velen is het niet eenvoudig een weg te vinden doorheen de verschillende mogelijkheden en tegemoetkomingen. Daarom organiseert Dito een gratis infosessies in samenwerking met de Zorgkas.

Thema’s zoals zorgbudget, Vlaamse Sociale Bescherming, persoonsvolgende financiering en andere hulpmiddelen komen aan bod.

Infosessies gaan door op 21 maart in Kortrijk, 26 september in Brugge en 3 oktober in Menen. Er is ook een webinar op 9 november. Klik op de datum voor meer info en inschrijven.

Infosessie Rechtstreeks Toegankelijke Hulp

Wil je jouw leven in eigen handen nemen en heb je nood aan extra ondersteuning? Ontdek hoe Rechtstreeks Toegankelijke Hulp je een extra zetje kan geven.

RTH is handicap-specifieke ondersteuning voor wie af en toe hulp nodig heeft in de vorm van begeleiding, dagopvang of kortverblijf. Heb je geen recht op een persoonsvolgend budget of sta je op de wachtlijst, heb je een handicap, ben je jonger dan 65 jaar en woon je in Vlaanderen of Brussel? Schrijf je snel in voor een van de infosessies en maak kennis met alle mogelijkheden die RTH te bieden heeft en hoe je er praktische gebruik van kan maken.

De infosessie gaat door op woensdag 25 mei 2022 in Antwerpen. Er is ook een webinar op woensdag 9 november 2022. Klik op de datum voor meer info en inschrijven.

Infosessie invaliden

Arbeidsongeschiktheid, voorkeurtarief, chronisch ziek, maximumfactuur, adviserend arts, … woorden die personen op invaliditeit wel geheel of gedeeltelijk bekend in de oren klinken! Hoe wordt mijn invaliditeit bepaald? Waar kan ik terecht voor vragen?

Kom alles te weten in deze infosessie.

De infosessie gaat door op 28 maart 2022 in Brugge en op 29 maart 2022 in Kortrijk. Later dit jaar organiseren wij deze nog eens op 24 oktober 2022 in Brugge en 25 oktober 2022 in Kortrijk. Klik op de datum voor meer info en inschrijven.

Infosessie ‘Ken je al je rechten?’

Je hebt als persoon met een handicap heel wat kosten. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je inkomen aan te vullen. Misschien heb je recht op een zorgbudget, op bepaalde tegemoetkomingen of op fiscale en sociale voordelen. Voor velen is het niet eenvoudig hierin een weg te vinden. Tijdens deze infosessie geven we een overzicht.

De infosessie gaat door op 15 september 2022 om 13u30 in Dendermonde, op 12 oktober 2022 om 14 uur in Antwerpen, op 18 oktober 2022 om 13u30 in Aalst en op 15 november 2022 om 13u30 in Zwijnaarde.

De online infosessie gaat door op 9 juni 2022 om 19u en op 15 december 2022 om 19u. Klik op de datum voor meer info.

Infosessie ‘Wegwijs in het zorglandschap. Overgang naar meerderjarigheid’

Minderjarigen met een handicap die op het punt staan om meerderjarig te worden, zijn genoodzaakt om heel wat zaken te herbekijken, bijvoorbeeld op vlak van schoolgaan, wonen of werken. Er moet worden overgeschakeld naar het systeem van persoonsvolgende financiering (PVF). Nieuwe vormen van zorg en ondersteuning worden mogelijk. Dito wil deze doelgroep wegwijs maken in het landschap van de meerderjarigenzorg.

Behoor je tot deze doelgroep? Of ben je ouder van een jongere met een handicap? Wil je meer weten over PVF? Zit je met vragen over hoe en waar je kan aankloppen voor verdere zorg en ondersteuning?

Schrijf je in voor onze online infosessie!

De online infosessie gaat door op 31 maart 2022 om 19u en op op 20 oktober 2022 om 19u. Klik op de datum voor meer info.

Infosessies op aanvraag in de provincie Antwerpen

Wil je een gratis infosessie ‘Ken je rechten’ of ‘Overgang naar meerderjarigheid’ organiseren voor minimum 6 deelnemers in de provincie Antwerpen? Contacteer Dito Antwerpen op het telefoonnummer 03 285 43 34 of via e-mail naar antwerpen@ditovzw.be.

 

Overzicht digitaal pakket voor scholen

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01