inkomensvervangende tegemoetkoming

Integratietegemoetkoming

Hoeveel bedraagt de inkomensvervangende tegemoetkoming?

Het bedrag dat wordt uitgekeerd, verschilt volgens je gezinssamenstelling. De gezinscategorie hangt af van het feit of je al dan niet alleen leeft, een huishouden vormt of één of meerdere kinderen ten laste hebt. Het uiteindelijke bedrag kan dus van persoon tot persoon sterk verschillen.

De inkomensvervangende egemoetkoming wordt regelmatig geïndexeerd. Ontdek de meest actuele bedragen op de website van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.

 

Hoe vraag je jouw inkomensvervangende tegemoetkoming aan?

Jouw Inkomensvervangende Tegemoetkoming dien je in via ‘My Handicap’. Voor het indienen van een aanvraag heb je een eID en kaartlezer nodig. Het neemt ongeveer een kwartier tijd in beslag om alle vragen te beantwoorden die nodig zijn voor het indienen van de aanvraag.

Van zodra de vragenlijst ingevuld is, kan het dossier opgestart worden. Het is dus niet meer nodig om formulieren op te sturen met de post of om bijkomende info te bezorgen.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Neem dan contact op met de sociale dienst van je ziekenfonds. De medewerkers van de Dienst Maatschappelijk Werk (DMW) zijn perfect op de hoogte van de aanvraagprocedure en helpen je met plezier verder.

Voor bijkomende vragen en opmerkingen, kan je ook altijd contact opnemen met de dienst Sociale Zekerheid van de Federale Overheid.

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven