op weg trajecten

226

Waarom is een Op Weg traject nuttig?

Ben je al een tijdje op zoek naar (meer) hulp maar zie je door het bos de bomen niet meer? Of je kent jouw opties wel, maar je weet niet goed hoe je dat allemaal concreet moet regelen en organiseren? In dit traject doet Dito dit samen met jou. Wij luisteren naar jouw probleem en voorzien een oplossing op maat.

Hoe ziet het Op Weg traject' er uit?

Wanneer je je aanmeldt, stap je in een traject. Dit traject bestaat uit verschillende fasen:

  • Fase 1: de voorbereiding

Elke handicap is anders. Elke situatie rondom die handicap is verschillend.

Om een goed zicht te krijgen op de hulp die je nu al hebt en de hulp die nog ontbreekt, brengen wij samen met jou je huidige situatie eerst grondig in kaart. Dit doe je, onder begeleiding van een Dito-medewerker, in je eigen thuisomgeving en op je eigen tempo.   

  • Fase 2: individueel gesprek 

In deze fase gaat de Dito-medewerker met je voorbereiding aan de slag. Wij zoeken uit welke mogelijkheden wij jou aan kunnen bieden. Tijdens een persoonlijk gesprek overlopen wij in detail welke opties wij voor jou hebben uitgedacht. Ook maken we meteen een actieplan op om concreet            aan de slag te gaan: wat doe je zelf, waarin ondersteunt Dito jou of waarmee kan een andere partner helpen?

  • Fase 3: volg een infosessie of workshop

Heb je na het gesprek vragen rond de mogelijkheden aan hulp? Wil je eerst weten wat Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) is, alvorens je ervoor aan te melden? Vraag je je af hoe je een vrijwilliger inschakelt en waar je die vindt? Dan kan je deelnemen aan infosessies of workshops die werken    rond dergelijke thema’s. 

Meld je nu aan

Meer info?

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven