steun Dito

Steun ons met een gift

Wil je ons graag een financieel steuntje in de rug geven? Je kan een bedrag naar keuze overschrijven naar ons rekeningnummer: BE06 877 7976901 22. Gebruik hierbij de vermelding “Gift Dito 2024”. Wij zorgen ervoor dat je bijdrage goed geïnvesteerd wordt in onze werking! Om je daarover te informeren, ontvang je een jaar lang ons magazine Dialoog.

Er is bovendien ook een extra voordeel voor jou. Een gift vanaf 40 euro per jaar is aftrekbaar van de personenbelastingen. In dat geval krijg je van ons een fiscaal attest in de maand mei. Dit gebruik je bij het invullen van je belastingbrief. Een gift van 40 euro kost je, dankzij het belastingvoordeel, dan eigenlijk maar 22 euro. ​

Of steun ons via Trooper

Shop jij soms online? Dan kan je Dito nu ook steunen via het platform Trooper. Op de Trooperpagina van Dito klik je op de online shop van jouw keuze en je shopt gewoon zoals je anders doet, je betaalt exact dezelfde prijs als normaal. De Troopershops geven gemiddeld 5% van jouw aankoopbedrag aan Dito. Zeker eens proberen!

Waar gaat jouw gift naartoe?

​Dankzij de financiële steun van velen stonden wij de voorbije jaren nog sterker om personen met een handicap een evenwaardige plaats te geven in de maatschappij. Jouw gift gaat rechtstreeks naar één van onze projecten. We tonen er hieronder enkele!

De Voorleesbende

De Voorleesbende trekt naar klasjes van het kleuter- en basisonderwijs, gepakt en gezakt met kleurrijke boeken en vertelplaten. Tijdens het voorleesuurtje nemen deze mensen met zichtbare en onzichtbare handicaps kinderen mee in de wonderlijke wereld van diversiteit, waar iedereen anders is – maar toch gelijkwaardig.

Na het voorlezen blijft geen enkele vraag van de kinderen onbeantwoord. Waarom zit je in een rolstoel? Hoe weet je wanneer het nacht is als je niet kan zien? Met dit initiatief krijgen kinderen de kans om op een ongedwongen manier personen met een handicap te ontmoeten.

Toegankelijke Handelszaken

Ga jij graag eens op stap met vrienden? Ook mensen met een handicap hebben die sociale behoeften.

Dito vzw werkt samen met steden, gemeenten en ervaringsdeskundige vrijwilligers om restaurants en andere zaken toegankelijk te maken voor iedereen. Samen met die vrijwilligers gaan we langs bij handelszaken om info te geven, enkele opmetingen te doen en een offerte op maat te bezorgen. Wanneer een handelaar intekent, bezorgt en installeert Dito de toegankelijkheidsaanpassing en kunnen personen met een verminderde mobiliteit de handelszaak binnen.

garsons uniek 4

Garsons Uniek

Onze Garsons Uniek springen meteen in het oog. Een caféploeg die volledig bestaat uit personen met een handicap, dat is even wennen.

Via de Garsons Uniek krijgen mensen met een beperking de kans om deel te nemen aan de samenleving. Maar nog belangrijker: het grote publiek krijgt hen op die manier eens op een volledig andere manier te zien. Niet als de hulpeloze persoon met een handicap, maar als een gelijkwaardig individu met veel potentieel!

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven