laat je stem horen

Raised Hands Volunteering. Vector

Welkom bij onze werkgroepen!

Heb je zin om oplossingsgericht na te denken over Vlaamse of federale beleidsthema’s zoals toegankelijk treinvervoer of de Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IT)? En hou je ervan om te gaan lobbyen bij politici of een persactie te bedenken?

Wees gerust: we laten je niet aan je lot over. Onze stafmedewerkers zorgen ervoor dat jij de nodige vorming krijgt én we nodigen geregeld experts ter zake uit. Kortom, de werkgroep is dé plaats om structureel te werken aan een samenleving waarin iedereen zijn of haar plek heeft.

Of werk mee aan projecten en acties!

Met onze projecten en acties steken we de handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld door met een campagnefilmpje duidelijk te maken dat treinen en stations nog allesbehalve toegankelijk zijn, maar evenzeer door een café te screenen op toegankelijkheid.

Ben je iemand die graag meteen resultaat ziet? Maak dan zeker kennis met onze acties en projecten door te klikken op de links hieronder.

Laat Je Stem Horen-groepen

Ben je actief in een lokale adviesraad of wil je een steentje bij te dragen aan toegankelijkere samenleving? Dan zijn de lokale Laat Je Stem Horen-groepen iets voor jou.

Deze lokale groepen bieden jou de ruimte om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je gaat creatief aan de slag gaan met sensibiliserende acties, signaleert knelpunten of ontwikkelt mee nieuwe projecten.

Onze vrijwilligers aan het woord

Karen uit Limburg:

“Laat je stem horen betekent voor mij samenwerken met een groep gelijkgestemden. We hebben maar één doel en dat is ervoor zorgen dat personen met een beperking volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Ik vind het heel nuttig en belangrijk om hier mijn steentje aan bij te dragen. Bovendien leer je ook nog een aantal leuke mensen kennen waarmee je ervaringen kan uitwisselen. Dat is een leuke bijkomstigheid.”

Julie uit Antwerpen:

“Het is belangrijk dat er een goed mobiliteitsplan is voor mensen met een beperking. Nu is het moeilijk voor mensen met een beperking die zelf geen wegen hebben, om hun te verplaatsen. De Lijn is bijvoorbeeld maar toegankelijk voor maximum 1 rolwagen. Als je als groep weg wilt, moet je een maand op voorhand een aangepast busje bestellen. Hier wil ik graag verandering in zien en daarom zet in mij in voor Laat je stem horen.”

Cynthia uit West-Vlaanderen:

“Voor mij is toegankelijkheid heel belangrijk. Daarom wil ik graag een steentje bijdragen. Samen met de Laat je stem horen-groep werken we rond verschillende thema’s i.v.m. toegankelijkheid. Ik heb al heel veel bijgeleerd door de groep en ik kan zelf ook ideeën bijbrengen.”

Tim uit Oost-Vlaanderen:

“Ik streef naar integrale toegankelijkheid voor iedereen op deze wereld. Daarom vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren en de maatschappij duidelijk te maken dat het een verhaal van inclusie is.

Met de actie bellende vlakken is dit al mooi gelukt in een aantal steden en gemeenten. Door het sensibiliseren en “onze stem” hoorbaar te maken, hoop ik dat iedereen uit zichzelf al met alles rekening houdt. Zonder dat wij op de deur moeten gaan kloppen. Samen staan we sterker, dat blijkt uit het platform Laat je stem horen waar we van gedachten en ideeën kunnen uitwisselen.”

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven