de voorleesbende

Een voorlezer van De Voorleesbende toont een boek aan leerlingen.

Nodig onze Voorleesbende uit op jouw school!

Een bezoek van De Voorleesbende duurt 1 of 2 lesuren (zelf te kiezen door de aanvrager) en wordt begeleid door 1 of meerdere personen met een handicap of chronische ziekte. Ze lezen voor uit 1 of meerdere boeken aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Je krijgt ook het educatief pakket ‘Doe maar gewoon’ met tips over hoe je omgaat met personen met een handicap. Een voorleessessie past bovendien binnen het leerplan voor kleuter- en lager onderwijs.
De kostprijs per bezoek bedraagt 50 euro.

Waarom kiezen voor onze Voorleesbende?

​Dito wil kinderen op een ongedwongen manier in contact brengen met mensen met een handicap.​​ De kinderen leren dat mensen met een handicap méér zijn dan alleen hun handicap: het zijn mensen met veel talenten, met wensen en dromen, met gevoelens, net zoals iedereen. Alleen hebben zij wat hulpmiddelen nodig om makkelijker te leven. Iemand die niet goed ziet draagt een bril. Iemand die niet kan stappen gebruikt een rolstoel. Iemand die niet kan horen spreekt met behulp van Vlaamse Gebarentaal.

Wil je onze Voorleesbende graag inhuren?

Plan jouw sessie met een van onze voorlezers. Ontdek wie er waar voorleest en dien jouw aanvraag in of boek rechtstreeks jouw voorleessessie op de persoonlijke boekingspagina van onze voorlezers. Voor de regio Oost-Vlaanderen kan je meteen boeken, bij de andere regio’s is dit een aanvraagformulier.

Wil je vrijwilliger worden bij de Voorleesbende?

Heb je een handicap of ben je chronisch ziek? Ben je gebeten door jeugdliteratuur? Heb je een goede stem, attitude én vrolijkheid om kinderen te boeien? Heb je wat vrije tijd om voor te lezen in een of meerdere scholen? Vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Sluit je dan zeker aan bij de licht ontspoorde en vrolijke Voorleesbende van Dito!

Praktische info

De mensen van onze Voorleesbende ondersteunen elkaar, spreken onderling af wie wat doet, afhankelijk van hun mogelijkheden en hun talenten. Dito geeft het nodige duwtje in de rug, ondersteunt waar nodig en biedt:

  • een vorming over voorlezen
  • een jong publiek dat aan jouw lippen hangt
  • een welgemeende merci van de juffen en meesters
  • een onkostenvergoeding
  • eten en drinken tijdens de samenkomsten van de Voorleesbende.

Interesse om voorlezer te worden bij de Voorleesbende?

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven