seksuele dienstverlening en sekswerk

Zelf zoeken?

Je kan zelf via erotische sites contact opnemen met sekswerkers om te vragen of ze diensten aanbieden voor mensen met een handicap. Toch is dit niet handig. Je komt terecht in een doolhof. Een sekswerker vinden die deze dienst aanbiedt, is niet gemakkelijk. Een sekswerker vinden die daarbovenop de juiste opleiding en vorming gevolgd heeft en voldoende ondersteuning krijgt van externen, is zeldzaam.

Wees hier uiterst voorzichtig mee: niet iedereen heeft goede bedoelingen! Breng ook steeds iemand uit jouw netwerk op de hoogte van jouw plannen. Laat weten met wie je afspreekt, wanneer je afspreekt en hoe je overeenkomst er uit ziet indien je een sekswerker hebt gevonden op het internet.

Een veiligere optie is om een gespecialiseerde dienst in te schakelen. Doe bijvoorbeeld een beroep op Aditi vzw.

Aditi vzw ondersteunt

Aditi vzw begeleidt personen met een handicap in hun zoektocht naar seksuele dienstverlening en intimiteitsbeleving.

Ze komen bij jou langs voor een consultatiegesprek om jouw zorgvraag in kaart te brengen. De medewerker geeft je advies en informatie. Indien de keuze voor seksuele dienstverlening voor jou de juiste is, brengen ze je in contact met een sekswerker die het meest geschikt is om op jouw specifieke vraag in te gaan.

Je houdt best rekening met een wachttijd van 8 tot 10 maanden. Er is een grote vraag naar seksuele dienstverlening en een tekort aan opgeleide sekswerkers. Hou hier rekening mee wanneer je contact opneemt met Aditi vzw voor een eerste verkennend gesprek.

Een consultgesprek is niet gratis. De prijs is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je kan alle informatie en de prijs terugvinden op de website van Aditi.

Eros Geen Streep Door Seks

Geen streep door seks

Sekswerkster Sigrid zet zich in om het taboe rond seksualiteit bij personen met een handicap te doorbreken. Ze is ervan overtuigd dat kwetsbare mensen recht hebben op seksuele beleving en liefde. Ze biedt een veilige en zorgzame omgeving waarbij ze luistert naar de behoeften en wensen van mensen met een beperking. Lees haar getuigenis in het blogartikel van Solidaris.

Recht op een terugbetaling?

Of je recht hebt op een terugbetaling hangt af van jouw persoonlijke situatie en op welke dienst je een beroep doet. Wanneer de dienst een door het VAPH-vergunde zorgaanbieder is, kan je de begeleiding (deels) betalen met RTH-punten of de persoonsvolgende financiering (voucher of cash). Vraag steeds welke opties er zijn.

Sommige ziekenfondsen, waaronder Solidaris Antwerpen en Oost-Vlaanderen, voorzien een tegemoetkoming in een consult seksuele dienstverlening. Ontdek alles over de terugbetaling seksuele dienstverlening op de website van Solidaris.

 

 

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven