daten en relaties

Iemand ontmoeten

Je kan op veel verschillende plekken nieuwe mensen leren kennen. Bijvoorbeeld op school, tijdens (vrijwilligers)werk of tijdens een hobby. Het beste op plaatsen of tijdens activiteiten die jij ook leuk vindt, zo heb je direct al een gemeenschappelijke interesse.

Eropuit trekken en je amuseren in groep, dat kan met Dito! We organiseren het hele jaar door toegankelijke activiteiten voor personen met een handicap en hun netwerk.

Focus op het positieve

Toon je kwaliteiten zoals humor en vriendelijkheid en praat openlijk over je hobby’s, vrienden, familie, werk of school om te laten zien dat er veel meer is aan jou dan alleen je beperking. Voor veel mensen zijn innerlijk en persoonlijkheid belangrijker dan uiterlijk of beperkingen.

Wees open over je beperking

Je date zal waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar het verhaal achter jouw beperking. Als er vragen worden gesteld, praat er op een gewone, luchtige manier over en wees begripvol. Informeer je date ook over jouw specifieke behoeften zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Gebruik een datingssite

Nieuwe mensen ontmoeten kan soms lastig zijn.  Misschien ben je wat meer onzeker en terughoudend om iemand aan te spreken die je leuk vindt.  Gelukkig biedt online daten een uitkomst, omdat het de drempel verlaagt. Je kunt vanuit je eigen veilige omgeving nieuwe mensen leren kennen.

Er zijn talloze online platformen waar je terecht kunt, waaronder populaire apps zoals Tinder. Specifieke platforms zoals Dottie en Capido richten zich speciaal op mensen met een handicap, waardoor het contact leggen met anderen wellicht vertrouwder aanvoelt.

Het proces begint met het aanmaken van een profiel op een datingapplicatie. Vervolgens kun je de profielen van andere gebruikers bekijken. Als iemand je interesse wekt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Misschien vind je wel die ene speciale persoon waar je naar op zoek bent en die jouw leven compleet kan maken. Het mooie van online daten is dat je de tijd kunt nemen om mensen te leren kennen en dat je op je eigen tempo een band kunt opbouwen. Geef jezelf de kans om de liefde of een waardevolle vriendschap te vinden, zonder je beperking in de weg te laten staan.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven