naar de dokter

Op bezoek gaan bij de huisarts is geen gemakkelijke opdracht, zeker voor personen met een verstandelijke beperking. Moeilijke woorden, veel informatie op korte tijd en weinig structuur en visuele ondersteuning… Allemaal zaken die voor verwarring kunnen zorgen, waardoor je belangrijke informatie kan missen.

Visueel hulpmiddel: de babbelgids

Vlotte communicatie is niet altijd evident, zowel voor personen met een handicap als voor huisartsen. Daarom heeft Dito voor het project ‘Naar de dokter’ een visueel hulpmiddel ontwikkeld: de babbelgids. Zo willen we de communicatie vóór, tijdens én na het doktersbezoek makkelijker maken.

Hoe kan je de babbelgids aanvragen?

Dito stelt de babbelgids zowel op papier als digitaal ter beschikking aan alle geïnteresseerde Dito-leden. Ontdek nu de voordelen van het Dito-lidmaatschap!

  • Een digitaal lid ontvangt een digitale, printklare versie van de babbelgids. Dat lidmaatschap is helemaal gratis.
  • Een standaard lid bezorgen we op vraag jaarlijks 5 babbelgidsen om in te vullen. Het standaard lidmaatschap kost 12 euro per jaar.

Daarnaast zetten we ook in op het bereiken en bewust maken van huisartsen (in opleiding), voorzieningen en gebruikersorganisaties. Er zijn ook andere kwetsbare groepen die gebruik kunnen maken van onze babbelgids, zoals ouderen, personen met autisme, taal- en spraakstoornissen en anderstaligen.

Vragen of interesse?

‘Help, op bezoek bij de dokter!’ 

is een project dat financiële steun krijgt van het Fonds Dr. Daniël De Coninck (Koning Boudewijnstichting) om de gezondheidsvaardigheden te verbeteren in de eerstelijnszorg.

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven