eros

Jouw aanspreekpunt

Wij willen personen met een handicap informeren over seksualiteit. Wij bieden antwoorden aan op maat en streven er naar je te versterken in het ontdekken en beleven van jouw seksualiteit op een respectvolle en veilige manier. We voorzien je van toegankelijke en duidelijke informatie, zodat al je vragen over seksualiteit zo volledig en correct mogelijk beantwoordt worden. Daarnaast leren we je jouw grenzen aangeven en hoe je om kan gaan met situaties waarin jouw grenzen worden overschreden.

Liefdevolle lijven

Met Liefdevolle lijven, een krachtige foto-expo van 10 diverse koppels, tonen we dat intimiteit en seksualiteitsbeleving rechten zijn van iedereen. Elk beeld wordt begeleid door een audio-fragment waarin elk koppel afzonderlijk een inkijk geeft in hun seksualiteitsbeleving om begrip en verbinding te creëren en vooroordelen van de baan te vegen.

Fotografe Morgane Gielen en Dito doorbreken met deze tentoonstelling het taboe rond seksualiteit bij mensen met een beperking, waarbij het vaak genegeerd of vermeden wordt.

De tentoonstelling is integraal toegankelijk met onder andere audiodescriptie en ondertiteling. De locaties zijn vlot bereikbaar én rolstoeltoegankelijk.

Seksualiteit als verbindend thema

We willen informatie over seksualiteit toegankelijk maken én een positief beeld creëren over seksualiteit van personen met een handicap. Daarnaast willen we een manier ontwikkelen om op een laagdrempelige manier informatie en ervaringen over seksualiteit uit te wisselen met elkaar. We zullen daarom ons gezondheidspakket Filoe uitbreiden met het thema seksualiteit.

Hiervoor zijn we op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers die ons willen ondersteunen.  Help ons om een veilige plek te creëren waar mensen met een handicap zich gehoord en begrepen voelen. Creëer samen met ons een plaats waar  seksualiteit en seksualiteitsbeleving geen taboe is en waar iedereen zichzelf kan zijn en zijn of haar verhaal kan delen. Ben jij klaar om het verschil te maken? Meld je aan als vrijwilliger bij Dito.

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven