liefdevolle lijven

Wat kan je als bezoeker verwachten?

Onze fototentoonstelling geeft je een authentieke, positieve en oprechte kijk in het intieme leven van mensen met beperkingen. Reis tijdens de tentoonstelling mee doorheen 10 verruimende verhalen van 10 krachtige koppels. Bekijk video’s van de koppels en luister naar de meeslepende verhalen over liefde, seksualiteit, intimiteit en leven met beperkingen. Samen met fotografe Morgane Gielen, de oprichtster van No Babes en bekend van Iedereen Beroemd, brengen we je een herkenbaar verhaal vol liefde en authenticiteit.

Waarom deze tentoonstelling?

Seksualiteit van mensen met een beperking wordt doorgaans genegeerd en doodgezwegen. Indiscrete vragen worden gesteld, ze worden als ‘freaks’ voorgesteld door verschillende media en worden uitgelachen of net gepamperd wanneer thema’s zoals seks, daten en relaties aan bod komen. Toch is verlangen naar intimiteit een basisbehoefte, ook voor mensen met een beperking. Met deze fototentoonstelling ijvert Dito om deze vooroordelen van de baan te vegen. Want iedereen verdient het om gehoord te worden.

Wie is Morgane Gielen?

Morgane Gielen is de bezielster van No Babes. Ook richtte zij als eerste een inclusief modellenbureau in België op: No Babes Agency. Een betere partner kan Dito zich niet voorstellen voor dit project. Met No Babes en No Babes Agency bereikt Morgane meer dan 10.000 volgers op Instagram en Facebook. Ze verscheen op zowat alle Vlaamse televisiezenders en in magazines als Flair, Knack, Humo, HLN en Nina. 

Wil je meer weten over Morgane Gielen en No Babes? Bezoek dan zeker haar website!

Voor iedereen toegankelijk!

De fototentoonstelling is voor iedereen toegankelijk. De locaties zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over toegankelijke toiletten. De video’s van onze koppels zijn daarbovenop voorzien van ondertiteling voor doven en slechthorenden. Bij elk portret voorzien we inclusieve audiodescriptie geschreven en ingesproken door Geertje de Ceuleneer.

Enkele tips 

 • Neem je smartphone of gsm mee! Je kan op de fototentoonstelling een QR code scannen waarmee je toegang krijgt tot de video’s van onze koppels. Ook de audiodescriptie kan je zo vinden.
 • Breng een hoofdtelefoon of oortjes mee! Luister naar de aangename beeldbeschrijving van onze foto’s. Dit is handig voor slechtzienden en blinden maar zeker ook aan te raden voor zienden. Ontdek zo de prangende details die je absoluut niet wil missen.
 • Download de erfgoed app!
 • Ben je blind of slechtziend? Met de erfgoed-app is onze fototentoonstelling ook te bezoeken met audiodescriptie.

Bezoek 'Liefdevolle lijven'

Onze fototentoonstelling zal vanaf september 2023 tot eind 2025 reizen door heel Vlaanderen en Brussel.

Waar kon je Liefdevolle Lijven al bezoeken?

 • Hal 5 in Leuven van 5 tot 30 september 2023.
 • Universiteit van Hasselt van 1 oktober tot 31 oktober 2023.
 • Tours & Taxi in Brussel van 1 november tot 31 december 2023.
 • De bibliotheek van Oostende van 1 tot 29 februari 2024.
 • Cultuurcentrum de Biekorf in Lebbeke van 1 tot 31 maart 2024.

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Leuke activiteiten en uitstappen
 • Gratis advies en informatie
 • Interessante voordeeltarieven