algemene vergadering

Ingrid De Wit

Ingrid De Wit - voorzitter

Mensen met een beperking hebben het recht om mee te doen in de samenleving en op een gelijke behandeling. Met hart en ziel zet ik mij in zodat iedereen gelijke kansen krijgt inzake wonen, werk, vrije tijd en openbaar vervoer. Om producten en diensten bruikbaar te laten worden voor iedereen. Kortom, voor een inclusieve samenleving. Dito is een vereniging die alle kwaliteiten- en gedreven mensen in huis heeft om het verschil te maken, in kwaliteit van leven voor personen met een beperking en hun omgeving. Ik vind het dan ook hartverwarmend en ik ben trots om deel uit te mogen maken van Dito. Samen sterk in mensenwerk!

algemene vergadering

Patrick Resseler - penningmeester

Door mijn tewerkstelling bij Solidaris kom ik regelmatig in contact met verenigingen die zich inzetten voor bepaalde doelgroepen in onze maatschappij. Toen in 1994 door de pensionering van de toenmalige penningmeester de functie van de penningmeester vrijkwam voelde ik mij aangesproken om deze functie op te nemen. Ondertussen voer ik al bijna 30 jaar dit mandaat uit.

Sarah Laplasse

Sarah Laplasse - secretaris

Ik ben lid van de Algemene Vergadering van Dito om nog meer betrokken te zijn bij  personen met een handicap en chronisch zieken. Ook vorm ik de brug met het ziekenfonds Solidaris en wil ik expertise delen en elkaar ondersteunen waar mogelijk.

Andre Vangeel

André Vangeel - lid

Wij zijn lid geworden van de vereniging VFG, nu Dito, in 1998 met ons gezin. Een van onze zonen was rolstoelgebonden door zijn ziekte. De vereniging gaf ons de mogelijkheid om deel te nemen aan fijne aangepaste activiteiten voor heel ons gezin. Wij hebben zeer mooie momenten beleefd.

Na het overlijden van onze zoon hebben wij dan ook beslist lid te blijven van de vereniging en ons te engageren om mensen met een beperking te helpen en ervoor te zorgen dat ook zij fijne momenten kunnen beleven. Dat doen we door het organiseren van aangepaste activiteiten en uitstappen voor allee leden van onze lokale groep.

Jeannine Puype

Jeannine Puype - lid

De organisatie waarvoor ik werkte, zat in hetzelfde kantoor als Bond Moyson (nu Solidaris). We deelden de wachtzaal.  Zo kwam ik in contact met mensen met een beperking.  Ik zag bij die personen de nood om geholpen te worden op zowel administratief als persoonlijk vlak.  Ik leerde zo ook de voorzitter van het toenmalige VFG kennen, ben zelf lid geworden en stak een handje toe tijdens activiteiten. In 2004 is het Gehandicapten Adviesorgaan (G.A.R.) van de grond gekomen in Blankenberge. Na enkele jaren werd ik er zelf voorzitter. Met een groep vrijwilligers zijn we begonnen om mensen samen te brengen voor een maandelijkse activiteit, zowel vormend als ontspannend. Ook om iets te eten aan een sociaal tarief, want daar was behoefte aan. Ik ben blij dat de naam VFG veranderd is in Dito en dat  het woord gehandicapten is weggelaten. Bij Dito-activiteiten is er immers geen beperking. We brengen iedereen samen en iedereen moet zich gelijk voelen. Hopelijk kan ik dit nog jaren verder doen want er is nog veel werk aan de winkel.

Hugo
Hugo Alderweireld

Hugo Alderweireld - lid

Na een fietsongeluk belandde ik zelf voor een periode in een rolstoel. Ik ondervond toen dat er nog veel werk is aan een betere toegankelijkheid in onze maatschappij. Met Dito als partner denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen en samen te werken aan een maatschappij die voor iedereen toegankelijk is.

Julie Sano
Julie Sano

Julie Sano - lid

Naast lid  van de Algemene Vergadering (AV), ben ik afgevaardigde van Dito bij de adviesraad NOOZO (niets over ons zonder ons). Ik trek ook een lokale groep van Dito in Antwerpen, de Silvertoppers. Dat is een ideale combinatie: ik hoor van de leden van de Silvertoppers veel vragen en noden die ik dan kan meenemen in de adviesraden en de AV. Zo draag ik ook op die manier mijn steentje bij. En ik leer er ook nog eens heel veel uit. Een win-win!

Overige leden van de Algemene Vergadering

  • Anne Maleux
  • Armand Ghysens
  • Daniël Van Damme (uittredend lid)
  • Wim Auwerx
  • Laurent Van Royen

Waarnemend lid

  • Yves Verschaeren (zakelijk verantwoodelijke Dito)
  • Sophie Beyers (algemeen verantwoordelijke Dito)

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven