lore mutsaers

Al op jonge leeftijd werd Lore gebeten door de schrijfmicrobe. Haar eerste gedichten schreef ze toen ze 12 was. Ondertussen legde ze een heleboel schrijfkilometers af. Met onder andere kinderverhalen, columns of cursiefjes en korte verhalen. In 2019 publiceerde Uitgeverij Lannoo haar debuutroman ‘Dwaal zacht’.

We stelden Lore enkele vragen:

Wat trekt je het meest aan in het online e-learningplatform Inktvis?

Wat mij het meest aanspreekt op het Inktvis platform is de gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop het platform inspeelt op de leermethode van de deelnemers. Sommige deelnemers krijgen de instructie van de schrijfopdracht liever mee via een videoboodschap, andere lezen ze liever op papier. Beide opties zijn mogelijk. De video vormt voor beide groepen echter een meerwaarde omdat deelnemers zo het gezicht en een stukje van de persoonlijkheid van de docent te zien krijgen. Daarnaast stimuleert het platform met een chatfunctie de interactie tussen de deelnemers en de docenten. Zo’n chat verlaagt de drempel om een vraag te stellen.

Zijn er al teksten die je aangenaam hebben verrast?

Zeker! Eigenlijk verrassen alle teksten me telkens weer. Een nieuwe tekst van een deelnemer downloaden en openen blijft spannend voor mij als docent. Ik ben altijd benieuwd naar welke creatie er is ontstaan uit de opdracht. Als ik een melding krijg dat er een nieuwe tekst is geüpload, kan ik niet anders dan al snel even gaan kijken. De eerste lezingen van de erotische gedichten die ik dit jaar ontving, hebben allemaal mijn interesse gewekt. Ik hou ervan wanneer deelnemers hun eigen draai geven aan de opdracht. Ze hoeven mijn voorbeelden niet te volgen, het is veel belangrijker dat ze geïnspireerd worden en uiteindelijk loskomen van mijn voorbeelden. De gedichten waren gedurfd, met invalshoeken waar ik zelf nog niet bij had stilgestaan. Er werd ook met plezier gedicht, dat kan je als lezer voelen tussen de regels door.

Als we de rollen zouden omdraaien en jij een dag lang deelnemer zou zijn in plaats van docent, welk soort schrijfopdracht zou je dan het liefst willen doen?

Een schrijfopdracht die me anders doet kijken naar de werkelijkheid of een situatie. Eentje waarbij je als schrijver iets leert doordat je je inleeft in iemand anders of schrijft vanuit een ander perspectief. Dan wordt schrijven ook onderzoeken.

Heb je nog een boodschap voor mensen die het platform nog niet kennen?

Onbekend is onbemind! Ga eens een kijkje nemen op het platform en volg je buikgevoel. Kies een opdracht die je hart doet zingen en daag jezelf uit om ze af te werken en in te dienen. Feedback zorgt ervoor dat je op korte tijd erg kan groeien als schrijver en je jezelf als schrijver beter leert kennen. Dat heb ik in het verleden mogen ervaren en ik ervaar het nog steeds.

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven