speak up!

Logo Megafoon Speak Up!

Wat is spoken word?

Spoken word is performancekunst die elementen van poëzie, storytelling en rap combineert. Het genre heeft in de afgelopen tien jaar een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken van de literaire podia. Het is een genre dat vooral bij jongeren tot de verbeelding spreekt: een creatieve manier om maatschappelijke thema’s op een begrijpelijke manier te brengen.

Volg de 'spoken word' lessenreeks

Wil jij in negen workshops een echte pro worden in spoken word? Geloof jij volledig in kunnen zijn wie je bent? En heb je zin om samen met andere jongeren tussen 16 en 26 jaar het beste uit jezelf te halen? Schrijf je dan in voor Speak up! in Gent of Antwerpen .

Drie spoken word-artiesten, verwelkomen vijftien jongeren in Gent én vijftien in Antwerpen. Het thema van de lessenreeks is ‘kunnen zijn wie je bent’. Want dat wil iedereen toch?

Data van de workshops:

 • Zaterdag 4 juni 2022.
 • Zaterdag 18 juni 2022.
 • Zaterdag 25 juni 2022.
 • Zaterdag 16 juli 2022.
 • Zaterdag 30 juli 2022.
 • Zaterdag 13 augustus 2022.
 • Zaterdag 3 september 2022.
 • Zaterdag 10 september 2022.
 • Zaterdag 24 september 2022.

De workshops in Gent gaan door in de voormiddag van 10 tot 13 uur. De workshops in Antwerpen gaan door in de namiddag van 15 tot 18 uur.

De locaties

 • Gent: Ons Huis (Vrijdagsmarkt 15).
 • Antwerpen: Het Stadsmagazijn (Keistraat 7) en De Bataljon (Ossenmarkt 3).

Rolstoelgebruikers rollen met gemak deze zalen binnen.

Drukke zomer?

Heb je het te druk en kan je niet alle sessies volgen? Geen nood: je kan inhaken wanneer je wilt.

Maak kennis met de docenten

Seckou Ouologuem
Seckou Ouologuem

Seckou Ouologuem

Seckou Ouologuem is een pionier binnen de Vlaamse slam poetry scene. Hij slamt, rapt, performt, organiseert en stond al op verschillende poëzie-, muziek en toneelpodia de wereld rond. Seckou won verscheidene prijzen in België en Nederland. Naast het geven en organiseren van lezingen, geeft Seckou ook lessen slam, rap en expressie aan (muziek)scholen, universiteiten en gevangenissen.

Hind Eljadid
Hind Eljadid

Hind Eljadid

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Ze verovert woord per woord de literaire wereld met haar kritische gedachtegang en won reeds meerdere prijzen met haar talent voor taal. In 2021 bracht ze haar eerste boek, ‘Kruimeldief’ uit.

Met haar platformen, zonderwolk en Slam Aleikum, geeft ze woordkunstenaars, rappers, storytellers, comedians … een podium. Beginnende kunstenaars krijgen tijdens een open mic de kans om hun talenten te tonen aan het aanwezige publiek. Hind organiseerde in 2021 het Belgisch kampioenschap Slam Poetry en doet dit nog eens in 2022.

Fatih

Fatih

Gentenaar, rapper, socioloog, jeugdwerker. Hij combineert al deze “petjes” door vanuit een engagement aan de slag te gaan met jongeren en groepen uit maatschappelijk kwetsbare contexten, en met hen samen te werken rond woordkunst.

Bekijk hier de oproep van Fatih en Seckou.

Meedoen?

Mail ons een filmje van maximum 1 minuut (via WeTransfer) of schrijf een korte tekst en overtuig ons! Inschrijven kan tot half juni.

De Warmste Week

Speak up! is één van de 200 projecten die geselecteerd werden door de Koning Boudewijn stichting in het kader van de Warmste Week, een hartverwarmend initiatief van de VRT. In 2021 koos men voor een nieuwe koers, met één thema nl. ‘Kunnen zijn wie je bent’ én een fonds bij de Koning Boudewijnstichting dat  projecten rond het thema een duwtje in de rug geeft.

“De Warmste Week heeft dit jaar een steen in de rivier verlegd. Door goed te luisteren naar jongeren en daarna aan de slag te gaan met wat wij in de samenleving het belangrijkste vinden. Kunnen zijn wie je bent, hoe je er ook uitziet, wie je ook graag ziet, hoe je je ook voelt in je hoofd, waar je ook vandaan komt.”        

 Gloria Monserez, ambassadeur van de WW21 en wrapster bij Ketnet

Heb je nog vragen?

Mail naar Greet Vandewynckele, coördinator van Speak up!

M greet.vandewynckele@ditovzw.be

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

 • Leuke activiteiten en uitstappen
 • Gratis advies en informatie
 • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01