Schrijfwedstrijd voor voorzieningen

Dito vzw is voor het tweede jaar op rij van de partij bij het internationale project 100in1DAY!

In samenwerking met Creatief Schrijven en Curieus organiseren wij opnieuw een gedichtenwedstrijd voor Vlaamse voorzieningen en dagcentra. We willen met dit initiatief een brug bouwen tussen de bewoners van voorzieningen of dagcentra en de buurt!

Wat houdt het in?

Elke deelnemende voorziening of dagcentrum kan meedoen aan een online schrijfopdracht. Het onderwerp? De leukste dromen van de deelnemers! De deadline is 10 mei.

Alle deelnemende voorzieningen zijn sowieso winnaar. Ze worden verrast met een knutselpakket!

De hoofdprijs van de wedstrijd bestaat uit prachtige vensterverzen. Een illustrator komt bij 4 voorzieningen langs om hun gedichten op de ramen van de voorziening én huizen in de buurt te schilderen.

Buurtfeest!

Op zaterdag 25 juni krijgt dit alles een feestelijke apotheose met een buurtwandeling en een drankje samen met de buurtbewoners.

Curieus vzw stelt een buurtwandeling samen op basis van de izi.TRAVEL-app. Zo kan iedereen die geïnteresseerd is jullie vensterverzen bewonderen.

Enkele reacties van de winnaars van 2021

“We zijn heel verrast en blij dat we als winnaars gekozen zijn voor de provincie Antwerpen! Dat hadden we niet verwacht. Bij de buren werd de vraag om de vensters te versieren met onze creaties alvast warm onthaald. Iedereen wil meewerken om er tijdens 100in1DAY op 26 juni een echt feest van te maken!”

Den Brand is een voorziening voor personen met een handicap met vestigingen in Mol, Herentals en Lier. De verschillende groepen hebben samengewerkt en in totaal 7 mooie gedichten ingestuurd voor de wedstrijd.

 

Geïnspireerd?

Doe zelf mee aan de schrijfopdracht van Inktvis.

 

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01