Zorgwijs brengt zorgaanbieders en zorgvragers met kleine en grote ondersteuningsnoden samen

Datum van publicatie 2022-08-04

Heb jij als persoon met een handicap nood aan af en toe wat aanvullende ondersteuning om zelfstandiger te kunnen leven? Dan spreken we over Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Op Zorgwijs vind je een overzicht van de aanbieders van deze laagdrempelige hulp (begeleiding, dagopvang, verblijf) waarvoor geen aanvraag moet ingediend worden bij het VAPH. Ook minderjarigen kunnen hier gebruik van maken.

Misschien beschik jij over een Persoonsvolgend Budget (PVB) omdat je behoefte hebt aan meer intensieve hulp? Met zo’n budget kan je zelf bepalen welke zorg en ondersteuning je aankoopt, bijvoorbeeld praktische hulp, woonondersteuning of individuele begeleiding. Die zoektocht is soms een uitdaging. Daar wil Zorgwijs aan tegemoet komen via de zoekmachine op onze website.

Wanneer je graag een persoonlijk assistent in dienst wil nemen dan voorziet Zorgwijs.be de mogelijkheid om een vacature te plaatsen. Persoonlijk assistenten kunnen op hun beurt laten weten dat ze beschikbaar zijn.

Zo maakt Zorgwijs de mensen wegwijs in het zorgaanbod en brengt het zorgvrager en zorgaanbieder samen!

Zorgwijs.be is een website van PVBwijzer en kwam tot stand in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Advies nodig bij het gebruik van je budget?

Heb je of heb je recent een terbeschikkingstelling gekregen van zo’n PVB of PAB en kan je wat advies gebruiken over de inzet en beheer van jouw budget? Neem gerust contact op met de bijstandsorganisatie alin vzw. Samen met een coach worden jouw noden en wensen opgelijst en een budgetplan opgesteld. Deze kosten kan je met het budget betalen. Geen intensieve bijstand nodig maar slechts af en toe wat info? Dan heb je voldoende aan een lidmaatschap van €50, waarbij je gedurende het jaar terecht kan bij de helpdesk. Meer info nodig? Neem een kijkje op hun website: alin-vzw.be  of contacteer de helpdesk voor meer uitleg: 02 486 42 65 / info@alin-vzw.be

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven