William Boeva leest voor bij de Voorleesbende: “Mijn droom is een wereld waarin iedereen lief is voor elkaar”

Datum van publicatie 2022-11-23
William Boeva

Speciale gast

Mensen met een handicap zijn méér dan alleen hun handicap: het zijn mensen met veel talenten, met wensen en dromen, met gevoelens, zoals iedereen. Zo ook William Boeva, die als speciale gast van de Voorleesbende ook een sessie op zich mocht nemen. William draagt al jaren zijn steentje bij om de vooroordelen die nog steeds heersen over mensen met een beperking weg te werken. Hij wil meer inclusie en meer zichtbaarheid voor mensen met een beperking. En dat begint al in de klas.

Van z’n favoriete kleur tot waarom hij zo klein is: geen vraag was er te veel aan. Zo kwamen we ook te weten wat Williams grootste dromen zijn: meespelen in een Hollywoodfilm en een wereld waarin iedereen lief is voor elkaar en elkaar accepteert voor wie ze zijn.

Wat is de Voorleesbende?

De voorleesbende is een groep (jong)volwassenen met een handicap of chronische ziekte en vooral een passie voor lezen. Ze trekken naar scholen om via een voorleesmoment kinderen op een ongedwongen manier in contact te brengen met mensen met een handicap. Elke week bezoeken voorlezers scholen over heel Vlaanderen. Zo zorgen ze stukje bij beetje mee voor een meer inclusieve maatschappij.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01