garsons uniek op disability filmfestival

Datum van publicatie 2022-03-24

Filmfestival

Van maandag 9 mei tot vrijdag 13 mei gaat het DisABILITY filmfestival door in Leuven. Elke avond kan je genieten van een film, lezing of workshop.

Het filmfestival is al aan haar 12de editie toe. Deze keer is de rode draad doorheen de week ‘grenzeloos anders’. Is iemand anders door zijn stijl, muziek of taal? Of door een lichamelijke of zintuiglijke beperking? Op het festival ga je samen op zoek naar antwoorden.

Garsons Uniek

Dit jaar zal je ook kunnen napraten in een speciaal filmcafé. Daar verzorgen de Garsons Uniek van Dito de bediening. Zo kan je ook na de film de discussie verder zetten. De Garsons Uniek, die de films zelf ook kunnen zien, nemen de bediening op zich én staan klaar voor een praatje. Ga in gesprek en ontdek elkaars leefwereld!

De Garsons Uniek zijn elke avond van de week aanwezig van 18.30 uur tot 22.30 uur.

Toegankelijk festival

DisABILITY filmfestival wil zo weinig mogelijk drempels voor bezoekers hebben. Het festival is dan ook volledig gratis. Wel moet je reserveren.

Vrijwilligers zorgen voor begeleiding van en naar het station, indien nodig. Er zijn ook tolken Vlaamse Gebarentaal aanwezig voor alle introducties en lezingen. Voor mensen me een visuele beperking wordt er elk jaar een film met audiodescriptie voorzien. Dat jaar is dat ‘Dark Rider’.

Website Vierkant
info

Praktisch

Dit filmfestival gaat door in Leuven Public Library (Bibliotheek Tweebronnen) Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

Ben je er graag bij? Zorg dan dat je zeker op tijd tickets reserveert. Tickets zijn beschikbaar op www.disabilityfilmfestival.be

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01