hulpmiddelen

Header Img Hulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen helpen je om je zelfstandig te verplaatsen. Er zijn manuele en elektronische rolstoelen, maar ook eenvoudige loophulpmiddelen, duwwandelwagens voor kinderen, …  Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je een terugbetaling. Een overzicht van de mogelijkheden en terugbetalingen vind je op de website van je zorgkas of op www.vlaamsesocialebescherming.be

Hoe kan ik mobiliteitshulpmiddelen aanvragen?

Je kan hiervoor terecht bij de zorgkas van je ziekenfonds.

Andere hulpmiddelen

Als je door het VAPH erkend bent als persoon met een handicap, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor financiële tegemoetkomingen voor hulpmiddelen. Enkele voorbeelden van mogelijke hulpmiddelen zijn: een eetapparaat, witte stok, automatische deuropener of een tekstherkenningsprogramma.

Hoe kan ik deze hulpmiddelen aanvragen?

Je doorloopt eerst een aanvraagprocedure bij het VAPH, waarbij je wordt bijgestaan door een Multidisciplinair Team (MDT) dat jou advies geeft. De ergotherapeut van het MDT kan je helpen bij de zoektocht naar de juiste hulpmiddelen. Hij of zij komt thuis bij je langs en zoekt uit welke hulpmiddelen interessant voor je zijn.

Als je niet door het VAPH erkend bent, zijn er misschien toch hulpmiddelen die nuttig kunnen zijn voor jou. Neem contact op met je ziekenfonds voor meer informatie.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01