hulpmiddelen

Header Img Hulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen

Heb je een hulpmiddel nodig om je te verplaatsen, kan je via de Vlaamse Sociale Bescherming een “mobiliteitshulpmiddel” kopen of huren. Er zijn manuele en elektronische rolstoelen, maar ook eenvoudige loophulpmiddelen, duwwandelwagens voor kinderen, …

Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je een terugbetaling.

Een overzicht van de mogelijkheden en terugbetalingen vind je op de website van je zorgkas of op www.vlaamsesocialebescherming.be

Wil je een mobiliteitshulpmiddel aanvragen? De eerste stap om een mobiliteitshulpmiddel aan te vragen, is via de huisarts.

Wens je meer info? Contacteer Wegwijzer.

Andere hulpmiddelen

Erkend door het VAPH?

Als je door het VAPH erkend bent als persoon met een handicap, kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor financiële tegemoetkomingen voor hulpmiddelen. Enkele voorbeelden van mogelijke hulpmiddelen zijn: een eetapparaat, witte stok, automatische deuropener of een tekstherkenningsprogramma.

Wil je een hulpmiddel aanvragen? Je doorloopt eerst een aanvraagprocedure bij het VAPH, waarbij je wordt bijgestaan door een Multidisciplinair Team (MDT) dat jou advies geeft. De ergotherapeut van het MDT kan je helpen bij de zoektocht naar de juiste hulpmiddelen. Hij of zij komt thuis bij je langs en zoekt uit welke hulpmiddelen interessant voor je zijn.

Wens je meer info? Contacteer Wegwijzer.

Niet erkend door het VAPH

Als je niet door het VAPH erkend bent, zijn er misschien toch hulpmiddelen die nuttig kunnen zijn voor jou. . Contacteer Wegwijzer voor meer informatie.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01