rechtstreeks toegankelijke hulp (rth)

Welke hulp kan je krijgen?

Begeleiding

Begeleiders helpen je tijdens individuele gesprekken met vragen over de organisatie van je huishouden, je werksituatie, … Dit kan aan huis of in een voorziening. Ook kinderen en hun ouders kunnen begeleiding krijgen. Zo worden kinderen bijvoorbeeld geholpen tijdens het aanvaardingsproces van hun handicap. Ouders van een kind met handicap kunnen dan weer ondersteuning krijgen bij de opvoeding.

Dagopvang

Bij dagopvang zorgen RTH-aanbieders voor een leuke en zinvolle invulling van je dag. Je kan er bijvoorbeeld koken in groep, een groepsuitstap maken of ondersteuning krijgen bij het uitoefenen van een hobby.

Verblijf

Als het tijdelijk niet lukt om thuis te blijven, kan een verblijf bij een RTH-aanbieder een oplossing zijn. Tijdens je verblijf krijg je ’s ochtends, ’s avonds en ’s nachts ondersteuning.

Hoe vraag je rechtstreeks toegankelijke hulp aan?

Je kan de hulp rechtstreeks aanvragen bij een RTH-aanbieder. Hier vind je een overzicht van alle erkende diensten en hier vind je zorg op maat in je buurt. Wil je hier graag bij geholpen worden? Neem dan contact op met de Dienst Maatschappelijk Werk van je ziekenfonds.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01