Op weg-workshop!

4 Small

Neem deel aan een Op weg-workshop!

Tijdens een workshop leer je een of meerdere vaardigheden. Je gaat zelf aan de slag met oefeningen die in het dagelijkse leven kunnen voorkomen. Dit is anders dan wanneer je een infosessie volgt. Daar kom je luisteren en neem je een heleboel informatie mee naar huis.

Dito geeft je tijdens een workshop praktische ondersteuning zodat jij met het thema onmiddellijk aan de slag kan. Zo helpt Ditoje op weg naar betere ondersteuning op jouw maat.

Alle workshops zijn in groep. Je krijgt de kans te leren van en met andere deelnemers. Je wisselt ervaringen uit en neemt hun tips (ook) mee naar huis.

Workshop ‘Rechtenverkenner’

Rechtenverkenner is een website die alle informatie over sociale voordelen en tegemoetkomingen bundelt. Hoe kan je vinden waar jij recht op hebt? In deze workshop leer je de mogelijkheden van Rechtenverkenner kennen en de website gebruiken.

 

Workshop ‘My Handicap’

Je kan je dossier bij de Federale overheidsdienst sociale zekerheid online raadplegen via My handicap. Hoe werkt het precies? In deze workshop leer je de mogelijkheden van My handicap kennen en ermee werken.

 

Workshop ‘Mijn VAPH’

Via Mijn VAPH kun je je persoonlijk dossier bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap online raadplegen. Hoe werkt het precies? In deze workshop leer je de mogelijkheden van Mijn VAPH kennen en ermee werken.

 

Workshop ‘E-mut’

Dankzij het online loket van je ziekenfonds (bij Solidaris heet dit e-mut) zijn wachtrijen aan het loket verleden tijd. Jouw ziekenfonds zorgt ervoor dat jij zelf toegang hebt tot je dossier. In deze workshop leer je de mogelijkheden van E-mut kennen en leer je het gebruiken.

 

Online Workshop ‘Rechtstreeks toegankelijke hulp’

Heb je de infosessie Rechstreeks toegankelijke Hulp gevolgd, maar vind je het nu moeilijk om er verder mee aan de slag te gaan? In deze workshop leer je stap voor stap een zorgaanbieder op maat zoeken, je RTH-punten raadplegen en je kennismakingsgesprek met je zorgaanbieder voorbereiden.

 

Online Workshop ‘Vrijwilligers inschakelen’

Heb je er al eens aan gedacht een vrijwilliger in te schakelen? Zou je er graag mee beginnen, maar weet je niet hoe? Dan is deze workshop voor jou. Je leert waarvoor je een vrijwilliger kunt inschakelen, waar en hoe je een vrijwilliger vindt en waar je best op let. Je krijgt concrete tips. Je volgt deze workshop van thuis uit.

 

Online Workshop ‘Hulp leren organiseren’

Je weet dat er wel wat opties zijn qua hulp, maar hoe organiseer je dat allemaal ? Hoe werk ik met een planning: wat zet ik erop en wat laat ik weg? Wat als op het laatst moment toch iets wijzigt? Wat kan ik combineren en hoe houd ik rekening met de tijd? Je maakt ook kennis met een handige tool : de hulp-agenda van Dito die je ook krijgt in de workshop. Je kan deze workshop volgen van thuis uit.

 

Online Workshop ‘Werken met je eigen netwerk en reguliere diensten’

In deze workshop leer je hoe je eigen netwerk eruit ziet, hoe je je netwerk kunt vergroten. Ook leer je reguliere diensten kennen: wat zijn ze en hoe kan je ze inschakelen?

 

Deelnemen aan een fysieke Op Weg-workshop?

Kom op woensdag 5 april 2023 in het kantoor van Dito in Antwerpen-Zuid.

Het programma:

 • Van 10 tot 11.30 uur: Workshop ‘Rechtenverkenner’.
 • Van 11 tot 13 uur: Workshop ‘My Handicap’.
 • Van 13.30 tot 15 uur: Workshop ‘Mijn VAPH’.
 • Van 15 tot 16 uur: Workshop ‘E-mut’.

Er worden voldoende pauzes en een lunchpauze voorzien, zo kan je deelnemen aan alle workshops! Breng je graag een begeleider mee? Dat is geen probleem.

 

Deelnemen aan een online Op Weg-workshop?

Op dinsdag 2 mei of woensdag 28 juni 2023 kan je de online workshops volgen.

Het programma:

 • Van 10 tot 11.30 uur: Workshop ‘Rechtstreeks toegankelijke hulp’.
 • Van 11 tot 13 uur: Workshop ‘Vrijwilligers inschakelen’.
 • Van 13.30 tot 15 uur: Workshop ‘Hulp leren organiseren’.
 • Van 15 tot 16 uur: Online Workshop ‘Werken met je eigen netwerk en reguliere diensten’.

Workshops die online (via de laptop, tablet, smartphone…) doorgaan kan je van thuis uit volgen. Je krijgt vooraf een handleiding hoe je je het best aanmeldt. Deze workshops zijn ‘live’ en worden om privacyredenen niet opgenomen. Je kan ze later niet herbekijken.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

 • Leuke activiteiten en uitstappen
 • Gratis advies en informatie
 • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01