grappige verhalen van onze leden

Een tijdje geleden haastte ik me langzaam met mijn rolstoel naar het toilet in mijn kamer van het hotel. De deur van de hotelkamer was enkel te openen met een kaart die ik op de juiste manier in een gleuf van het elektronisch slot moest steken. Omdat ik heel zenuwachtig was, vergat ik mijn kaartsleutel aan de buitenkant van het contactslot. De zware deur viel onmiddellijk dicht.

Ik dacht de kaart rustig te pakken nadat ik klaar was met de spoedeisende klus. Maar… de kaart diende blijkbaar ook om het licht in de badkamer te bedienen. Na een minuut viel de verlichting uit. Gevolg… volstrekte duisternis. Er zat niets anders op. Terwijl ik me op de tast aan de muren vasthield, strompelde ik met mijn broek op de enkels in het pikdonker naar de kamerdeur. Gaan zitten in mijn rolstoel zat er niet echt in.

Voorzichtig opende ik de deur om de kaart te recupereren. Natuurlijk wilde een kamermeisje op datzelfde moment mijn hotelkamer schoonmaken. Ze staarde verschrikt naar het ongewone en onverwachte tafereel. Ze draaide zich vliegensvlug om en verdween gillend de gang in. Ik rolde nadien naar de plek waar ik de poetsjuffrouw bezig hoorde. Ik gaf haar een royale fooi. “Zwijggeld?!”, zei ik.

Peter Weyns (Retie)

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven