grappige verhalen van onze leden

Sinds mijn dubbele beenprothese, bestaat mijn lichaam uit veel techniek en mechaniek. Mannen gaan sinds een jaar of 7 dan ook heel vlot een gesprek met mij aan. Veel vaker dan ik mij kan herinneren toen ik nog rondliep op 2 prachtige slanke benen. Ik droeg toen minikleedjes, een laptopzak over mijn schouders en hoge hakken. Wat is er veranderd, zou je denken? Mijn benen zitten nu vol techniek, microchips, robotica etc. Ik snap er zelf maar weinig van.

“Sorry, ik ben maar economist van opleiding”, zeg ik dan. “Aan de universiteit van Gent heb ik niet geleerd hoe hydraulische pompen werken en al helemaal niet hoe die sensoren in mijn prothesen erin slagen om de positie van mijn bovenlichaam te monitoren zodat de remfunctie in mijn pompen aanspringen wanneer ze een onnatuurlijke houding opmerken”.  Genoeg onder mijn rok gezeten, denk ik dan. Misschien moet ik eens voorstellen: “Vraag eens iets over de rest van mijn lichaam, daar ken ik alles van :D”

Hannelore Vens (Meigem)

word lid!

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven