een valies vol lucht

Wat is het?

Een valies vol lucht is een gezelschapsspel met drie modules dat geschikt is voor iedereen die meer wil weten over gezonde lucht!

Deelnemers aan het spel krijgen tientallen tips over een gezond binnen- en buitenmilieu, ademen en ontspannen. Zelf doen en ontdekken staat centraal! Zo maak je op een speelse manier kennis met begrippen als huisstofmijt, chemische stoffen, insectenverdelgers, de gevaren van roken, veilig koken, het nut van gezond bewegen, …

3 spelmodules

‘Een valies vol lucht’ bestaat uit drie kleinere spelletjes: Speurneuzen, Luchtmacht en Olé O2.

Speurneuzen
Speurneuzen

Speurneuzen

Speurneuzen neemt kinderen en/of personen met een matig verstandelijke beperking die in een voorziening wonen mee op ontdekking in het huis van de familie Luchtjes. De deelnemers gaan op zoek naar de oorzaken van ongezonde lucht in huis en krijgen tips mee om dit te verbeteren. Elke deelnemer krijgt de kans om als ‘speurneus’ te schitteren.

Luchtmacht
Luchtmacht

Luchtmacht

Luchtmacht is een competitief spel voor kinderen en/of personen met een licht verstandelijke beperking die begeleid of zelfstandig wonen. Twee teams nemen het tegen elkaar op en ontdekken hoe je de luchtvervuilers in huis kan vermijden.

Olé O2
Olé O2

Olé-O2

Olé-O2 is een doe-spel voor kinderen en/of personen met een licht of matig verstandelijke beperking die graag meer weten over gezond ademen.

Voor wie?

Dit spel is gemaakt voor kinderen in het basisonderwijs vanaf het vierde leerjaar en mensen met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen of in een voorziening verblijven.

Wil je het spel uitlenen?

Het spel ‘Een valies vol lucht’ kan gratis uitgeleend worden. Er staat ook een ploeg van vrijwilligers paraat om het spel te komen begeleiden indien je dit wenst. Bij het uitlenen wordt wel een waarborg van € 150 gevraagd voor de spelkoffer.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01