naar de dokter

Kopie Van Sjabloon Foto Website (2)

Op bezoek gaan bij de huisarts is geen gemakkelijke opdracht, zeker voor personen met een verstandelijke beperking. Moeilijke woorden, veel informatie op korte tijd en weinig structuur en visuele ondersteuning… Allemaal zaken die voor verwarring kunnen zorgen, waardoor je belangrijke informatie kan missen.

Visueel hulpmiddel: de babbelgids

Vlotte communicatie is niet altijd evident, zowel voor personen met een handicap als voor huisartsen. Daarom heeft Dito voor het project ‘Naar de dokter’ een visueel hulpmiddel ontwikkeld: de babbelgids. Zo willen we de communicatie vóór, tijdens én na het doktersbezoek makkelijker maken.

Hoe kan je de babbelgids aanvragen?

Dito stelt de babbelgids zowel op papier als digitaal ter beschikking aan alle geïnteresseerde Dito-leden. Ontdek nu de voordelen van het Dito-lidmaatschap!

  • Een digitaal lid ontvangt een digitale, printklare versie van de babbelgids. Dat lidmaatschap is helemaal gratis.
  • Een standaard lid bezorgen we op vraag jaarlijks 5 babbelgidsen om in te vullen. Het standaard lidmaatschap kost 12 euro per jaar.

Daarnaast zetten we ook in op het bereiken en bewust maken van huisartsen (in opleiding), voorzieningen en gebruikersorganisaties. Er zijn ook andere kwetsbare groepen die gebruik kunnen maken van onze babbelgids, zoals ouderen, personen met autisme, taal- en spraakstoornissen en anderstaligen.

Vragen of interesse?

Laat het ons weten! Geef ons vrijblijvend een seintje:

Dito Oost-Vlaanderen
E oost-vlaanderen@ditovzw.be
T 09 333 57 62

Dito West-Vlaanderen
E west-vlaanderen@ditovzw.be
056 52 77 49

Dito Antwerpen 
antwerpen@ditovzw.be
03 285 43 34

Dito Limburg 
limburg@ditovzw.be
T 011 27 85 00

‘Help, op bezoek bij de dokter!’ is een nieuw project dat financiële steun krijgt van het Fonds Dr. Daniël De Coninck (Koning Boudewijnstichting) om de gezondheidsvaardigheden te verbeteren in de eerstelijnszorg. Het is een initiatief dat wordt getrokken door Dito vzw Oost-Vlaanderen, vereniging voor personen met een handicap, in samenwerking met de dienst Gezondheidsbevordering van Bond Moyson Oost-Vlaanderen.

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01