filoe

Filoe

Filosoferen met Filoe

Filosoferen kan mensen dichter bij elkaar brengen. Maar filosoferen kan je ook kritisch doen nadenken en je beter doen opkomen voor jezelf. Kortom, filosoferen kan je sterker maken.

Filoe Foto

Wat is het filosofeerspel van Filoe dan?

Filoe is de naam van ons filosofeerproject. Daarbij hoort ook een laagdrempelig, interactief filosofeerspel. Ons spel zit vol beleef-, denk- en doe-opdrachten die je meteen warm maken om met ons spelpakket aan de slag te gaan. We hebben 6 thema’s die je kan proberen: vriendschap, identiteit, geluk, verdriet & rouwen, rechtvaardigheid en autonomie. Boeiende gespreksonderwerpen voor iedereen, dus.

We trekken de wijde wereld in

Ons pakket is in de eerste plaats gericht op groepen van personen met en zonder handicap. Je kan ons pakket ontlenen voor je voorziening. Je krijgt twee voor de prijs van één, want één van onze medewerkers of vrijwilligers komt het filosofisch gesprek begeleiden. Geen zorgen dus over de concrete uitwerking! Het pakket ontlenen kost €50 per sessie. Begeleiding is in de prijs inbegrepen.

Zelf aan de slag met Filoe?

Zin om zelf met ons spelpakket aan de slag te gaan? Om zelf gesprekken te begeleiden? Dan kan je op vrijwillige basis het pakket begeleiden in voorzieningen en andere organisaties. Je wordt daarin ondersteund: we organiseren een train-the-trainersessie om je de nodige vaardigheden aan te leren om een laagdrempelig filosofisch gesprek te begeleiden.

Twijfel je of je de juiste persoon bent om het pakket te begeleiden? Bekijk het profiel hieronder!

Profiel Filoe-vrijwilliger

Filosofeergroepen

Wil jij op een laagdrempelige manier filosoferen in groep? Neem dan deel aan onze filosofeergroepen. In iedere provincie wordt een groep opgericht. In deze groepen kom je met anderen in contact die ook graag samen nadenken over boeiende vragen. Geen zorgen als je nog geen ervaring met filosoferen hebt, iedereen is welkom!

Neem contact op met je regionale secretariaat voor meer informatie.

  • West-Vlaanderen: Jana – 056 24 24 37
  • Oost-Vlaanderen: Axelle – 09 333 57 62
  • Antwerpen: Charlotte – 03 285 43 34
  • Limburg: Reyna – 011 27 85 02

Word lid!

Wat is jouw voordeel als lid van Dito?

  • Leuke activiteiten en uitstappen
  • Gratis advies en informatie
  • Interessante voordeeltarieven
Collage 02
Collage 01